Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Χαμός στην Ελευθεροτυπία


Με παραίτηση από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. αναμένεται να αντιδράσει ο Θανάσης Τεγόπουλος στην πρόθεση της Μάνιας Τεγοπούλου- που η ίδια φρόντισε να γίνει γνωστή- να τον αποκαθηλώσει από τη διοίκηση της «Ελευθεροτυπίας».
Μπορεί ο εκδότης να παραμένει στην ταυτότητα της «Ελευθεροτυπίας» ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι οι μέρες του στο Νέο Κόσμο είναι μετρημένες. Καλά πληροφοροημένες πηγές αναφέρουν ότι παρότι ιδιαίτερα πικραμένος από τις τελευταίες εξελίξεις στην εφημερίδα στην οποία τελεί ως υπεύθυνος έκδοσης από το 1993, ο Θανάσης Τεγόπουλος δεν επιθυμεί να μπει σε διαδικασία σύγκρουσης με τις κόρες του εκλιπόντος ξαδέλφου του Κίτσου Τεγόπουλου.


Το πιθανότερο είναι να γνωστοποιήσει την παραίτησή του πριν ή κατά τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα συγκληθεί σύντομα προκειμένου να προχωρήσουν οι αλλαγές στο Δ.Σ. της εταιρείας. Αυτό που θα έχει τώρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ποιός θα καταλάβει στο εξής τη θέση του προέδρου, αλλά και τί θα γίνει με τις εκκρεμείς νομικές υποθέσεις –ανάμεσα σε αυτές και 5-6 αγωγές κατά του «Ιού της Κυριακής» που έχει αναλάβει το νομικό γραφείο του Θανάση Τεγόπουλου.

Πηγή: Real